Happiness Redefined

Happiness Redefined… change the way you look at the world

De eerste vraag die me waarschijnlijk gesteld wordt als ik het over het ‘subbrand’ van Typisch-M Happiness Redefined heb, zal zijn: waarom? Waarom maak je geen mooie dingen onder de naam die je al zolang voert, de naam van je bedrijf?

Het antwoord is: omdat ik met Happiness Redefined een andere weg voor mezelf wil inslaan. Moedeloos kijk ik soms toe hoe de maatschappij verhard, hoe intolerant we tegenover elkaar en tegenover anderen zijn geworden. Ik weet nog dat ik 30 jaar geleden met trots in Amerika verkondigde dat Nederland bekend stond om haar ‘vrije geesten’, om de tolerantie. Een goed land om te wonen, een land om trots op te zijn.

Dat land kan ik nu – 30 jaar later – niet meer vinden. We zijn hard. We kunnen niets meer hebben van elkaar. Ego viert hoogtij. Samen is een woord dat we nog wel gebruiken, maar wel graag op ‘mijn’ manier…

Gelukkig ken ik mensen die daar wel tegen vechten, die daar verandering in willen brengen, die zich sterk maken voor een sociale samenleving, waarin iedereen elkaar respecteert. Ik weet niet of ik de moed heb om daar ook nog in willen deel te nemen. Ik geloof niet dat ik daar op dit moment de kracht voor heb.

Wel wil ik mijn leven omgooien… het positieve weer zien, mijn eigenwaarde terugvinden, mensen blij maken met een grapje of met mooie dingen. Geluk, maar dan in een andere cover… de liefde van een hond, genieten van lekker eten, een schouderklopje… happiness redefined.

Dit is mijn manier om te zeggen: ik sla een ander pad in … met het doel mezelf weer te vinden? Neem ik jou mee daarin? Neem eens een kijkje in mijn winkeltje. Ik zou het leuk vinden als je dan een reactie achterlaat!

2019-01-20T19:24:05+00:00januari 20th, 2019|happiness, positivity|5 Comments

About the Author:

Emmy Deutekom is een grafisch onderlegde schrijfster, oorspronkelijk uit 't Zand (NH). Na diverse omzwervingen neergestreken in 't Brabantse Ossendrecht, alwaar zij het leven op intense manier beleeft, samen met echtgenoot CJ en hond Dixie.

5 Comments

 1. Lianne 20 januari 2019 at 20:13 - Reply

  Goed om een nieuwe weg in te slaan wanneer je dingen wil veranderen. We can lead change and make our world a better place if we start with ourselves .

 2. Jacqueline 20 januari 2019 at 20:49 - Reply

  Nou Emmy, dat ziet er goed uit. Succes met alles wat je gaat doen, om jezelf weer tevreden in dit leven, dit land te laten staan.

 3. Kitty 20 januari 2019 at 22:31 - Reply

  Doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van word, dat is belangrijk !
  En de juiste mensen met dezelfde normen en waarden zullen in je leven blijven meerijden in jouw treintje.
  Alle anderen stappen onderweg wel weer uit, die heb jij ook helemaal niet nodig.

  Lof you om wie je bent en waar jij voor staat !

  XX je gekke vriendin Kitty

 4. Ella Klein Brinke 21 januari 2019 at 12:19 - Reply

  Ach Emmy! We zijn echt familie, ik herken zoveel van je kijk op het huidige leven. We zijn van het zachte soort met vele mooie eigenschappen! Ik had ooit het idee de wereld te redden met mijn werk als verpleegkundige. Maar al mijn mooie eigenschappen oa ‘het er voor een ander zijn’ en er tijd voor vrijmaken werden omgedraaid en gezien als irritant door de druk en de haast die iedereen voelde… Inmiddels vele jaren verder, ontdekt waar ik energie van krijg ipv verlies, omgeschoold tot tuin- en landschapsarchitect. Lekker creatief bezig zijn, goed voor mezelf maar toch ook weer gericht op anderen. En privé mijn kringetje zo klein te houden met de mensen die het echt waard zijn. Lieve Emmy, ga lekker veel wandelen en zet je hoofd eens uit, want dat denken aan die harde wereld put je hartstikke uit! Sterkte en geloof erin dat er nog genoeg mensen zijn die het/jou waard zijn!

 5. Linda 22 januari 2019 at 16:09 - Reply

  Velen zullen zich herkennen in je woorden , willen we niet allemaal wat meer rust, liefde en vrijheid. Het is daarom mooi om te zien dat jij, de persoon die niet altijd wordt herkend als sterk, dit in alle openbaarheid verteld. Zo zie je maar dat je wel heel sterk bent Emmy.
  Je levenspad verlichten met positieve energie zal een voorbeeld zijn en hopelijk mogen er veel mensen met je meelopen.
  Omring je met aktes waar goed voor je is en neem afscheid van alle ballast. Je weg zal een mooie reis worden.

  Liefs van je vriendin uit Leidschendam

Leave A Comment