Over mij

Over mij

Welkom bij Typisch-M, waar Emmy, de “M” in Typisch-M, uw ervaren grafisch ontwerper is met meer dan 25 jaar ervaring. Sinds 2004 heb ik mijn passie voor design omgezet in een zelfstandig bedrijf, eerst gevestigd in Noord-Holland en nu gelegen in het pittoreske Ossendrecht in Zuidwest-Brabant.

Ik doe meer

In Ossendrecht is mijn bedrijf gegroeid en bloeit het. Naast mijn grafisch bureau ben ik ook eigenaar van Ecoshop Ossendrecht, een webshop die zich richt op ecologisch verantwoorde artikelen. Daarnaast bedruk ik bedrijfskleding en kleding voor particulieren met unieke designs via T-shirtfountain.nl. Ook bied ik een scala aan kleine cadeauartikelen aan via Typisch-M Shop.

Mijn ontwerpstijl wordt gekenmerkt door het vermogen om buiten de conventionele grenzen te denken, wat een extra dimensie toevoegt aan mijn creaties. Ik geloof sterk in een persoonlijke en klantgerichte aanpak, waarbij ik nauw samenwerk met mijn klanten om hun visie tot leven te brengen in het ontwerpwerk.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van een uniek logo, het creëren van een consistente merkidentiteit of het bedrukken van kledingstukken met opvallende ontwerpen, ik sta klaar om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid.

Neem contact op!

Benieuwd naar hoe ik uw project naar nieuwe hoogten kan tillen? Neem vandaag nog contact met me op en laten we samen aan de slag gaan!

Romanschrijver

Van 1990 tot 1992 verbleef ik in Amerika (Tucson, Arizona) om daar research te doen voor een roman die ik aan het schrijven was. Ik kan gerust zeggen dat ik de jaren in Tucson als enkele van de meest bijzondere jaren van mijn leven bestempel. Ik woonde en werkte in Tucson, maar in mijn vrije tijd zat ik in de bibliotheek, was ik aan de wandel, of bezocht ik historische plekken, waarbij ik interessante mensen ontmoette.

Interessante mensen

Grace McCool bijvoorbeeld… zij woonde op een ranch in zuidoost Arizona (Sierra Vista) die ik al snel als mijn uitvalsbasis mocht gebruiken voor onderzoek in de omgeving. Haar zoon Page Bakarich, een gepensioneerde leraar en self-taught man, die mij in zijn gammele pickup truck met de meest afgelegen historische plekken van de omgeving deed kennismaken. Dave Faust, de curator van het fort Lowell museum in Tucson, waar ik op zaterdag hele dagen kon doorbrengen, niet alleen om de sfeer op te snuiven, maar ook om Dave’s boekencollectie door te spitten voor ik ooit toch weer eens een keer naar huis zou moeten.

Meulenhoff

Uit deze avonturen is het boek Pekosha ontstaan, dat in 1997 werd uitgegeven door uitgeverij Meulenhoff in Amsterdam. Omdat deze boeken niet of bijna niet meer beschikbaar zijn en ik vragen kreeg of er ooit een herdruk zou komen, nam ik het heft in handen en vroeg bij Meulenhoff de rechten terug om het boek zelf als herdruk en als e-boek uit te kunnen geven.

De herdruk is verkrijgbaar als print-on-demand bij www.boekenbestellen.nl, in zowel e-boek, paperback en hardcover. De paperback en hardcover bevatten fotomateriaal dat niet in de originele uitgave is opgenomen.

tipis_solo

Tipis in je logo… waarom dan?

De tipis in mijn logo zijn – naast een simpel woordgrapje – ook een verwijzing naar mijn jaren in Amerika en mijn fascinatie  met het verleden van dit land.
Tipis… typisch… M … Em…
het is zo simpel als dat het klinkt…

PAPERBACK
€ 20,00

typisch-m, pekosha, emmy leigh hart, apachen, roman, native american

HARDCOVER
€ 28,50

typisch-m, pekosha, emmy leigh hart, apachen, roman, native american

E-PUB
€ 8,50

typisch-m, pekosha, emmy leigh hart, apachen, roman, native american